DanserSaVie_edited_edited.jpg

Creatieve studio voor duurzaam leven

We have to make 

sustainable living convenient

sustainable business profitable and

sustainable change fashionable.

Wayne Visser

De transformatie naar een circulaire economie is gestart. Er zijn veel experimenten gaande. Studio KOMPAS draagt bij tot deze transitie.

 

We koppelen onze financiële kennis en ervaring aan investeringen in de toekomst. We helpen mee aan de shift naar een duurzame toekomst. Wij doen dit op een praktische en realistische manier met de mogelijkheden die op dat moment beschikbaar zijn in de markt. 

Wij horen graag hoe we je kunnen helpen.

D1877652-A363-4213-A930-3827EBF85205_edited_edited.jpg

Mijn verhaal

Ik ben Katrien en oprichter van studio KOMPAS. Dit is mijn verhaal, het verhaal achter studio KOMPAS. Of hoe een fysicus met professionele ervaring in de bankwereld mee onze blik op ruimtes wilt helpen transformeren. 

 

Het is een verhaal van dromen, durven, proberen... van vallen en opstaan, zoals elk van ons. Ik neem je graag mee op mijn reis.

Mijn eerste keerpunt gebeurde op mijn twaalfde dankzij een klein tekenboekje. "Een wereld zonder bossen." heette het en het ging over het kappen van bossen. Het sloeg bij mij in als een bom. Ik was hier maanden niet goed van. Hoe konden we als mens blijven doorgaan terwijl wij onze omgeving op die manier aan het vernietigen waren?

Ik tekenden mijn bezorgdheden van mij af. Mooi hoe mijn mama ze bewaard heeft, zodat ik ze jou kan laten zien. Met het opgroeien, voel je echter vooral de onmacht en duw je deze bezorgdheden weg. Iedereen gaat door, dus jij ook...

Tijdens mijn studiekeuze kwam dit gevoel van zinvol te willen bijdragen terug naar boven. Vandaar mijn keuze voor natuurkunde want om iets nuttig te kunnen betekenen, moet je toch eerst de wereld begrijpen, niet?

De onderzoekswereld was boeiend maar bleek voor mij niet concreet genoeg. Wie lag wakker van vortices in supergeleiders? ... Ik maakte een radicale switch naar de bankwereld. Op die leeftijd had ik immers al begrepen dat economie onze ware motor van ons menselijke gedrag was.

 

Bijna 10 jaar dompelde ik mij onder in de financiële wereld voor ondernemers. Wat maakte een onderneming gezond? Waar had een onderneming nood aan? Hoe konden wij als bank de economie ondersteunen? 

bouw_woning.jpg

Vervolgens ging ik door een tweede persoonlijke crisis. Ik kon mij niet meer buigen naar de omgeving waar ik mij in bevond. Ik verlangde weer naar meer duurzame zingeving, vrijheid en creativiteit. 

Na heel wat lezen, onderzoeken en proberen, botste ik op de studie Interieurvormgeving. Alle stukken bleken toen in elkaar te vallen. Hierbij zou ik mijn analyse kunnen combineren met mijn creativiteit.

Bovendien bleek ik dol op vastgoed. Op mijn 21ste kocht ik samen met mijn partner mijn eerste vastgoed. Nadien bouwden we samen met mijn familie onze toekomstige woning. Daarna heb ik nog eens gebouwd en verbouwd. Ik heb dus als een echte 'Belg' een baksteen in de maag, niet echt duurzaam I know ;)

Dus waarom niet mijn kennis en ervaring inzetten voor anderen? 

4 jaar heb ik de studie gecombineerd met mijn gezin en mijn werk als freelancer in marketing en communicatie. Deze job bracht mij nog dichter bij het ondernemerschap en was voor het laatste duwtje in zelfvertrouwen om zelf de stap te zetten. Hé voila, studio KOMPAS was geboren :)