top of page

Interieur op basis van wie je bent en wat je doet

Studio Kompas vertrekt vanuit de persoonlijkheden van de bewoners.

In plaats van in te richten op basis van trends en novelties, gaan we inrichten in functie van noden en persoonlijkheden van de bewoners. We hebben aandacht voor functionaliteit, maar ook voor welbevinden, emoties en verbinding

Als koppel is samenwonen niet altijd evident. Verschillende smaken, gewoontes en overtuigingen kunnen het dagelijks leven lastig makenMet onze aanpak kijken we achter de schermen van de verschillende karakters.

Hierdoor komen we meteen tot de essentie van de noden van elke bewoner en kunnen we zelfs kijken in de toekomst.​

Samen met wat we weten uit het wetenschappelijk onderzoek in omgevingspsychologie, ontstaat er een interieur dat werkt op korte EN op lange termijn. 

WAARDEVOL WOONPROFIEL

Ontdek wat je echt nodig hebt om gelukkig te wonen. Wonen is meer dan een inrichting. Wonen is elke dag samenwerken, verbinden en een leven opbouwen dat een voldaan gevoel geeft.

 

Onze persoonlijkheden en onze omgeving hebben een beduidende impact op ons dagelijks leven en kunnen voor de nodige frustraties en ergernissen zorgen.

01

Motivatieprofiel

We bepalen het motivatieprofiel van elke bewoner (het wetenschappelijk Reiss motivation profile). Het laat zien hoe sterk je gemotiveerd bent voor 16 universele levensmotieven. Deze motieven bepalen wat je motiveert en hoe je je gedraagt in relaties en in je omgeving. 

02

Individueel feedbackgesprek

Elke bewoner krijgt een individueel feedbackgesprek waar we je motivatieprofiel in detail bespreken. Deze inzichten zijn niet alleen nuttig bij samenwonen maar ook voor je werk en sociale relaties.

03

Vertaling naar wonen

Het motivatieprofiel van alle bewoners wordt geanalyseerd en vertaald naar wonen. In een tweede feedbackgesprek bespreken wat de mogelijke valkuilen en overeenkomsten zijn in het dagelijks leven?

 

Ben je bijvoorbeeld even gemotiveerd voor orde, koken, gasten ontvangen, kinderen, ... Ben je merkgevoelig, geldbewust of praktische ingesteld en hoe verhoudt zich dat tot je partner? Deze inzichten zijn de sleutel voor succesvol samenwonen.

04

Woonprofiel

Je ontvangt een finale gids die de basis voor waardevol wonen vormt. Op maat van de bewoners ontvang je concrete richtlijnen voor de functionaliteit, vormgeving en stijl van je woning. 

Praktisch

Dankzij het woonprofiel weet je met welke factoren en elementen je moet rekening houden bij het maken van je woonplannen. Hierdoor bespaar je onnodige kosten en miskopen omdat je enkel zal investeren in wat echt belangrijk is. 

Inbegrepen:

✅ Opstellen van het wetenschappelijke Steven Reiss motivation profiel (RMP) via de officiële online vragenlijst

✅ Individuele bespreking van het motivatieprofiel (1,5 uur per persoon)

✅ Tweede gesprek van 1,5 uur: impact van het RMP op (samen)wonen en vertaling naar interieur

✅ Individueel RMP verslag + conclusie optimale woonomgeving/inrichting 


 390  
voor 1 p, 590  voor 2 pincl. BTW 

INTERIEURONTWERP OP MAAT

Op basis van een grondige analyse van de woning en op basis van je woonprofiel (stap 1), ontstaat er een uniek interieurontwerp volledig op maat van je persoonlijkheid. Met dit voorontwerp ontdek je het volle potentieel van je woning. Een investering die rendeert op korte termijn en lange termijn.

01

Plaatsbeschrijving

Bespreking van huidige woonsituatie en toekomstige plannen. Het betreft een grondige analyse van de (toekomstige) woning/plannen met opmeting indien nodig.

02

Ontwerp

Wij gaan aan de slag met de waardevolle informatie uit het woonprofiel  en de wensen van de bewoners. Dit resulteert in een interieurontwerp op maat met 2D plannen, moodboard, materialisatie, 3D impressies en een VR model.

03

Bespreking ontwerp

We bespreken samen het ontwerp en eventuele opmerkingen en bezorgdheden worden genoteerd.

04

Ontwerp-presentatie

Je ontvangt een digitale presentatie met de 2D plannen, moodboard, materialisatie en aankoopsuggesties. We voorzien ook 2D plannen op schaal die besproken kunnen worden met de aannemer.

05

Opvolging

Tot 3 maanden na de ontwerp-presentatie krijg je ondersteuning voor al je vragen betreffende het ontwerp. We zijn ook beschikbaar voor vragen van aannemers/schrijnwerkers.

Indien gewenst, ontzorgen we je volledig en helpen we je bij het uitvoeringsproces. Dit is een prijs op maat van het project.

Praktisch

Een uitgebreid interieurontwerp op maat van je wensen en behoeften.

Inbegrepen:

✅ Gesprek op locatie en opmeting

✅ Voorontwerp totaalinterieur

✅ 2D organisatieplan op schaal

✅ Inspiratiemoodboard voor de materialen, texturen en kleurenpalet

✅ 3D Sfeerbeelden

✅ 3D Virtuele reality van het ontwerp voor een maximale inleving van het voorgesteld resultaat.

✅ Concrete tips voor meubels

✅ Tot 3 maanden na oplevering klantenondersteuning 


 690 € incl. BTW
voor woningen < 250 m^2
   

Een jaar geleden bracht ik het inrichtingsplan van Katrien tot uitvoer. Ik kan nu met zekerheid zeggen dat ze erin geslaagd is zelfs de moeilijke ruimte voor mijn creatieve onderneming om te vormen tot een optimaal functionerend geheel. Ondanks de beperkte oppervlakte heeft elk onderdeel van studio YOLO nu een eigen plek waardoor ik meer orde en overzicht heb. Het werkt gewoon! Bij de opstelling van het plan hield Katrien rekening met de meubels die ik al had waardoor geen extra grondstoffen noch kosten nodig waren. 10 sterren voor Katrien en haar deskundige en duurzame puzzelwerk!

>>> Investering voor een waardevolle toekomst

Een gemiddelde woning kost ondertussen zo'n 360.000 . Ook bouwmaterialen en werkuren worden alsmaar duurder. Een gemiddelde totaalrenovatie kost +/_ 1500 /m^2

 

De totale investering voor het woonprofiel en interieurontwerp voor twee personen is 1280 Deze extra investering voor minder dan één m^2 van de totaalkost, haal je er meteen uit door slimmere en doordachtere keuzes bij de inrichting. Daarnaast rendeert deze aanpak op lange termijn dankzij een interieur op basis van de persoonlijke noden van de bewoners.

 

Dit resulteert in minder frustraties en ergernissen en een sterk verhoogd welbevinden tijdens het wonen zelf. 

Wil je weten hoe zo'n motivatieprofiel eruit ziet?

Kan je je moeilijk voorstellen wat deze unieke aanpak inhoudt?

Ontdek in een kort gratis gesprek wat dit voor jou kan betekenen.

Heb je advies nodig over één bepaalde ruimte? We bekijken samen hoe we je verder kunnen helpen.

Veelgestelde vragen

> Ik heb een concrete interieurvraag over één ruimte van mijn woning. Kan ik hiervoor ook bij studio Kompas terecht?

Indien je enkel één concrete ruimte wilt aanpakken, kan je ons vrijblijvend contacteren voor een prijs op maat. We helpen je graag verder.

> Ik ben tevreden van het interieurplan en wil dit graag laten uitwerken. Wat nu?

We helpen je graag verder met technische tekeningen voor maatwerk, verlichtingsplannen, technische tekeningen electriciteit, opvolging van de werken,... Na oplevering van de interior scan, kies je zelf of je nog verdere ondersteuning nodig hebt.

> Wat is de link tussen mijn persoonlijkheid en mijn woning?

Vanuit de omgevingspsychologie heeft men wetenschappelijk gezien dat we niet allemaal op dezelfde wijze reageren op onze omgeving. In functie van onze persoonlijkheidskenmerken, hebben we een andere dagelijkse omgeving nodig om ons goed te voelen, om terug op te laden, om open te staan voor verbinding, om onze creativiteit te boosten,... Dankzij het RMP profiel ontdek je je intrinsieke motivaties. Deze motivaties komen tot uiting in onze dagelijks gedrag en bepalen onze persoonlijkheid. Eens we deze kenmerken weten, weten we ook welke dagelijkse omgeving het best past bij jou.

>>> Vind je een interieurontwerp een (te) grote stap?
Of wil je enkel een specifieke ruimte aanpakken?
Leen ons brein en krijg waardevolle tips van professionele ontwerper(s) doorheen je eigen verbouwingsproces. Zo vermijd je frustraties en miskopen.

Waardevol Wonen en Werken BiB

>>>

Heb je de podcast 'Mijn huis, mijn thuis' al ontdekt? Hierin vertel ik je meer over anders wonen:

MijnhuisMijnthuis_podcast_studiokompas.jpg

>>>

bottom of page