top of page

Een duurzaam thuiskantoor

Thuiskantoren zijn sinds Corona ingeburgerd. Iedereen begrijpt de meerwaarde van een productieve plek in je huis. Toch is zo'n plek creëren niet altijd evident. Vaak is omgevingsgeluid en beschikbare ruimte een spelbreker. En kan het inrichten op een duurzame manier?


Jocelijn van Axudo koos ervoor om het vlakbij maar toch buitenshuis te zoeken. Achteraan in de tuin was nog plaats. Jocelijn helpt bedrijven om duurzaam verantwoord te ondernemen en bijgevolg moest ook haar thuiskantoor gebaseerd zijn op het duurzaamheid.
Ze vond een partner in containerconcepts.be. Zij geven gebruikte zeecontainers een nieuw leven. Vervolgens vroeg ze mij advies voor een duurzame inrichting.

Een zeecontainer is lang en smal. Dat stond op mijn nummer 1 to do om te doorbreken.

Daarnaast waren er nog enkele voorwaarden:
- behoud van bureau en stoel
- behoud van fauteuil (erfenis)
- plaats voor overleg met zakenpartners
- plaats voor technische zaken zoals printer, koffiezet, waterkoker,...
- niet geconfronteerd worden met "rommel"



De kernwaarden van Axudo zijn duurzaamheid, pragmatisme en authenticiteit. Deze waarden neem ik mee in het ontwerp en in de meubels. De resulterende indeling doorbreekt de lange smalle ruimte en behoudt tegelijk een open en transparant karakter. De technische elementen zoals printer en koffiezet zijn praktisch weggewerkt en uit het zicht tijdens brainstorm en/of online meetings.





De thuiswerkplek moet ook een eigen plek worden voor Jocelijn. Tijdens het kennismakingsgesprek komt spontaan de scandinavische stijl in me op en deze blijkt een schot in de roos. De stijl gecombineerd met duurzame keuzes resulteert in een duurzaam en open materialenbord:


De meubels hebben een duurzaam karakter:

- behoud van bureau en bureaustoel
- herstoffering van de bestaande zetel;
- tweedehands Paul Cadovius systeem via Nome furniture;
- kruk van gerecycleerd materiaal Planq;
- kapstok geupcycled van bureauonderstel van Zooi;
- rek gemaakt in een maakleerplek;
- tapijt van Belgische makelij Wool&Wire
- moswerk van Mosmuurshop


Ik had ook de bijkomende vraag gekregen om het bijkomend terras op een ecologische manier in te richten. Ecologisch tuinieren is één van mijn hobbies dus ik zei hier graag ja op. Het resultaat is een duurzame inspirerende ruimte met maximaal connectie met de natuur en aandacht voor de nodige functies.



Om het effect van de ruimte helemaal te voelen neem ik jullie ook nog graag mee op een 3D toer, welkom!





Comentarios


bottom of page